Toader îi dă un ultim avertisment lui Kovesi. Termenul asumat pentru o decizie în cazul conducerii DNA. „Într-un fel sau altul va exista o răspundere”

Toader îi dă un ultim avertisment lui Kovesi. Termenul asumat pentru o decizie în cazul conducerii DNA. „Într-un fel sau altul va exista o răspundere
Publicat: 17/11/2017, 08:48

„Fiecare dintre noi avem obligația să respectăm legea și fiecare dintre noi avem libertatea să o încălcăm, cu consecința răspunderii. Într-un fel sau altul, va exista o răspundere”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, la Antena 3.

Declarația vine după ce, pentru a patra oară, Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, a refuzat să meargă la audierile din comisia pentru alegerile din 2009, deși o decizieCCR a statuat obligativitatea oricărei persoane care deține o funcție publică de a veni la Parlament în virtutea principiului colaborării loiale și în virtutea bunei credințe pentru a lămuri aspecte și evenimente semnificative din viața societății.

Mai mult Ministrul Justiției a declaratcă anul acesta va lua o decizie referitoare la conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și că va avea în vedere mai multe considerente, nu doar raportul Inspecției Judiciare realizat în urma verificării instituției.

„O zi exactă n-aș putea spune, dar în scurt timp, sigur anul acesta. Dacă și când mă voi decide, vă voi anunța pe toată mass-media. (…) Nu este un lucru pe care îl avem în calcul, este un lucru la care lucrăm, dacă mă pot exprima așa. Pentru că este obligația mea, eu am cerut Inspecției Judicare ca după 10 ani de zile să facă o evaluare de fond managerială la Ministerul Public și la Direcția Națională Anticorupție”, a spus ministrul Justiției, TudorelToader, la Antena 3.

Ministrul a mai subliniat că, în urmă cu câteva zile, a primit de la Inspecția Judiciară raportul realizat în urma verificărilor derulate la Ministerul Public, care va fi dezbătut săptămâna viitoare în Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

„Zilele trecute am primit raportul făcut de Inspecția Judiciară pentru Ministerul Public și săptămâna viitoare, marți, la ora 12:00, în Secția pentru procurori va fi dezbătut raportul Inspecției Judiciare privind evaluarea de fond după acei zece ani de la Ministerul Public. (…) Vedem ce va urma, poate cum s-a procedat la DNA – audierea inspectorilor, poate a procurorului general, să vedem ce clarificări vor fi necesare după lecturarea raportului”, a mai explicat TudorelToader.

Secția pentru procurori a CSM a decis, în urma deliberărilor, să aprobe cu observații raportul Inspecției Judiciare, observațiile însușite vizând o parte din concluziile și propunerile formulate în mod distinct de către cei șase inspectori judiciari care au efectuat verificări la nivelul secțiilor și compartimentelor din cadrul DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
EXCLUSIV. Florin Piersic, mesaj emoţionant de pe patul din spital: "Să ştiţi că nu vreau...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prima Dacia PREMIUM... păcat că nu va fi produsă niciodată
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
„Suflete pereche, zic eu”. Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”....
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Pedeapsa primită de un american după ce și-a îngropat soția de vie
×